Välkommen!

Varmt välkommen till swedesinspain.se!

Har du drömt om att flytta till Spanien? Längtar du efter värmen, god mat, en annan kultur och efter att se världen? Många svenskar flyttar varje år ner till den spanska kontinenten, men lika många stannar kvar och drömmer sig bort. Varför gör de inte slag i saken? Det kan finnas flera anledningar till detta.

Här i bloggen kan du läsa mer om vad du som svensk bör tänka på om det är dags att flytta till Spanien. Du kanske tvekar om att resa dit eftersom att du inte kan språket? Ofta är det inga problem, de flesta spanjorer kan faktiskt engelska. Om du vill lära dig spanska finns det dock många vägar att gå och här i bloggen tar vi upp några av dem. Kanske vill du gå en språkkurs, eller så vill du lära dig genom en app? Många passar också på att åka på semester till just Spanien och lär sig mer om språket där. Ofta blir det både lättare och roligare ju mer man hör och använder språket, även om man inte är så bra på det ännu.

Vad gör man egentligen i Spanien? Fotboll är en mycket stor sport och så är även dans. I Spanien finns det många stora fotbollsarenor att besöka och om man gillar den sporten kommer man ganska snart att finna sig som hemma. Den spanska dansen Flamenco dansas nästan på varje restaurang framåt kvällarna och även om man inte kan dansa ännu, kommer man snart att ha lärt sig. Spanjorerna är sällan rädda för att bjuda upp såväl kvinnor som män till dans.

Oavsett om du ska flytta till Spanien eller om du bara ska dit på semester kan det vara trevligt att få reda på lite mer om landet. Här kan du läsa mer om både folket, kulturen och regionerna.